Behandelingen in trimsalon Irene

Zowel bij het trimmen, wassen en drogen wil ik contact houden met uw hond. Daarom werk ik niet met zogenaamde droogcabines. Ik werk ook niet met benches. Uw hond mag voor en na een behandeling los lopen in de salon.

Originele trimschema’s

Als gediplomeerd hondentrimster werk ik volgens de originele trimschema’s van de rashond. Ik heb echter alle begrip voor uw wensen ten aanzien van aanpassingen of wijzigingen op deze schema’s. In principe is alles mogelijk mits de vacht het toelaat.

Castratie of sterilisatie kan de vacht van uw hond hebben veranderd en heeft daardoor een andere behandeling nodig.

Trimmen is het verzamelwoord voor de verzorging van hondenvachten. Elke vacht heeft een andere behandeling nodig. Daarvoor hanteer ik verschillende technieken.

Scheren, knippen, plukken, ontwollen en efileren

Plukken betekent kort gezegd, het verwijderen van dode dekharen met de hand. Plukken gebeurd doorgaans bij ruwharige honden.

Knippen is in feite het in model knippen van de vacht.

Bij honden met stokhaar zoals bijvoorbeeld herders spreek je van ontwollen. Dit betekent dat oude onderwol en klitten verwijderd worden door een wasbeurt met een goede shampoo. Daarna wordt de vacht droog geföhnd en goed geborsteld.  Met efileren wordt de vacht ingekort of op bepaalde plaatsen uitgedund. Dit wordt vaak gedaan bij langharige honden die de lengte van de vacht moeten behouden.
Ook bij kort harige honden kan een wasbeurt helpen om de haren van de oude vacht sneller kwijt te raken.

Wassen en föhnen

img-20161123-wa0009

Wassen is gezond voor de huid en voor de vacht van een hond. Doorgaans wordt uw hond voor een behandeling eerst gewassen.

Moet uw hond gewassen worden, maar doet u dat liever niet zelf? Ik doe het graag voor u.

Bij het drogen van een natte vacht gebruik ik zoveel mogelijk een föhn en soms een waterblazer.

Nagels knippen, reinigen oren en ogen

Bij elke was of trimbeurt hoort het reinigen van oren en ogen en het knippen van nagels indien dit nodig is.

Ook als u alleen de nagels van uw hond wilt laten knippen kunt u bij mij terecht. Ik plan daarvoor het liefst een korte afspraak in.

Afspraak maken